Actriu, músic i mestra en el camp de les arts performatives i les pràctiques interiors. Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Títol de Grau Superior de Música. Estudis de Doctorat en Arts Escèniques a la Universitat Autònoma de Barcelona: Diploma d’Estudis Superiors Especialitzats (DESE) i Diploma d’Estudis Avançats (DEA). Actualment, doctoranda en Estudis Teatrals (UAB). Ha realitzat el treball de recerca doctoral «L’Art com a vehicle. La dimensió sagrada de les arts performatives», sobre el treball postteatral de Jerzy Grotowski (Institut del Teatre, 2008).

L’Anna inicia el seu camí en la música als 5 anys, on destaca per la seva inusual oïda absoluta. La música, i en especial el cant, han estat sempre part essencial de la seva vida. Ben aviat, també, la fascinació per la lectura i les pràctiques corporals desperten en l’Anna un interès profund per les potencialitats no habituals de l’ésser humà i les tècniques corporals que possibiliten l’accés a la dimensió interior humana. Aquest interès i la seva formació com actriu trobaran en la recerca de Jerzy Grotowski un camp d’investigació vital. Després de més de vint anys d’immersió plena en aquest camp, les pràctiques artístiques interiors i la continuïtat d’aquesta pràctica en la vida quotidiana s’han convertit en la seva manera de viure.

La formació que ha impulsat l’Anna en aquesta recerca vital ha estat sobretot amb els hereus i continuadors de la recerca de Grotowski, Thomas Richards i Mario Biagini, i amb diversos dels col·laboradors essencials de Grotowski: Maud Robart, Jairo Cuesta, Jim Slowiak, Abani Biswas, Zygmunt Molik… Així com amb mestres d’arts marcials, danses tradicionals i cants tradicionals de l’Índia, amb mestres de ioga, de cant, de tècniques corporals i amb Uttam Módenes, mestre de Danses Sagrades de Gurdjieff.

Des de 2013 situa el seu espai de vida i pràctica en un entorn rural, lluminós i silenciós, on continua aprofundint en la via artística com a accés a la dimensió humana profunda i en les potencialitats de la pràctica artística com a procés unificador de l’ésser humà, a través del cant, del moviment i de tècniques interiors: Art com a vehicle per a la presència orgànica. Actualment imparteix cursos, seminaris, tallers residencials a la natura, i sessions d’acompanyament en pràctica artística interior.

Directora i coordinadora de l’Any Grotowski a Barcelona 2009 amb el suport de l’Institut del Teatre i del Consolat de Polònia a Barcelona. Directora i coordinadora del projecte GRA a GRA 2010 —trobades internacionals entorn del treball i el llegat de Jerzy Grotowski— amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Institut del Teatre i la col·laboració del Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards.

Traductora i coeditora del llibre de textos de Grotowski, Teatre i més enllà. Textos selectes 1969-1995, Fragmenta, Barcelona, 2009.
Coordinadora i traductora del Dossier Grotowski (amb la traducció de tres textos de Jerzy Grotowski i articles de Kris Salata, Inês Castel-Branco i Anna Caixach), a “Estudis Escènics”, núm. 36, Diputació de Barcelona i Institut del Teatre, hivern 2009.
Directora i traductora de la publicació “GRA a GRA 2010. Mirades sobre l’acte performatiu” (amb la traducció de textos de Jerzy Grotowski, Kris Salata i Antonio Attisani), desembre 2010.

Autora de:

«El teatre de Grotowski: una gran aventura personal», a “Entreacte”, núm. 167, estiu de 2009;

«La tècnica orgànica de l’actor. Un camí cap a l’invisible», a “Estudis Escènics”, núm. 36;

«El Workcenter a Barcelona. Un teatre possible», a “GRA a GRA 2010. Mirades sobre l’acte performatiu”;

«Una poesia che si fa umana — Margarida Xirgu», a Actoris Studium Album #2. Eredità di Stanislavskij e attori del secolo grottesco, Edizioni dell’Orso, Alessandria, 2012;

«El cos. Espiritualitat orgànica», a Espirituals sense religió, Laia de Ahumada, Fragmenta, Barcelona, 2015.