Doctora en Arts Escèniques i Estudis Teatrals (UAB), especialitzada en l’art com a vehicle espiritual, amb la tesi doctoral (excel·lent cum laude) La recerca de la plenitud essencial de Jerzy Grotowski: una via vers la veritat no-dual original a partir de l’ensenyança advàitica de Ramana Maharshi. Diploma d’Estudis Superiors Especialitzats (DESE) i Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en Arts Escèniques (UAB i Institut del Teatre). Títol Superior en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Grau Superior de Música Clàssica i Diplomatura en Música Moderna. Actualment l’Anna està plenament dedicada a la vida espiritual no-dual, a l’acompanyament interior i a l’ensenyança de l’Art de viure en la no-dualitat i de la tradició de l’Art no-dual com a vehicle espiritual.

El meu camí interior s’inicia de manera espontània, amb tan sols uns dos anys de vida, experienciant una fusió completa en l’escolta de la música clàssica. Des d’aleshores sempre vaig cercar experienciar aquesta pau. Als cinc anys ja estava tocant el piano i estudiant música clàssica al Conservatori de Sabadell, on va cridar l’atenció la meva capacitat d’oïda absoluta. Aquesta relació íntima amb la música i especialment amb el cant m’ha acompanyat sempre en el meu viatge interior.

Vaig trobar aquesta pau profunda també en la lectura. Vaig aprendre a llegir molt aviat. Llegir m’apassionava. Uns anys més tard ja preguntava a la meva mare sobre l’infinit i l’eternitat. Vaig passar ràpidament de les lectures infantils a les biografies de sants, d’artistes i de grans inventors, i sent adolescent ja em vaig decantar per l’assaig i especialment per la lectura profunda i les tradicions espirituals, tant d’Orient com d’Occident, submergint-me en els llibres sagrats del Budisme, l’Hinduisme, el Taoisme i el Sufisme i més tard també del Misticisme cristià i el Cristianisme primitiu. Aquest va ser el fonament de la pràctica interior que es va desenvolupar durant els vint anys següents, immergint-me en diverses tradicions espirituals, com la pregària del cor hesicasta, la meditació Vipasana, el ioga, el Zikr islàmic, el gir Sufí Mevlevi, el Treball i les Danses Sagrades de Gurdjieff, per arribar finalment a
l’espiritualitat no-dual de l’Advaita Vedanta i Ramana Maharshi; comprensió essencial que podem reconèixer en el cor de totes les grans tradicions espirituals. Via espiritual no-dual en la que m’he submergit plenament al llarg dels darrers quinze anys i que ha esdevingut la meva manera de viure.

La passió per l’art i per la fragància de llibertat que l’envolta, em va portar a formar-me extensament en aquest camp des de 1991 al 2005; concretament en l’àmbit de les arts performatives i especialment en el camp del teatre, de la música i de les pràctiques corporals de diverses cultures, de manera complementària a la meva formació a l’Institut del Teatre. Vaig aprendre amb mestres com Sangeeta Bandyopadhyay (cant Khayal), Amelia Cuni (cant Dhrupad) i Ravi Tripathi (percussió vocal hindú Konnakol); amb Bob Stoloff, Judy Niemack, Loti Lewis, Álvaro Is, en el camp de la música moderna; amb els mestres Jayachandran Nair i Sankar Sivasankaran Nair (art marcial Kalaripayattu). També em vaig formar en les danses tradicionals de l’Índia —Gotipua i Chhou— i en el cant tradicional dels místics Baul. El ioga Iyengar, el Kalaripayattu, la dansa contemporània i les tècniques de circ em van acompanyar durant molts anys. Des de 1998 fins 2017, m’he dedicat professionalment a la música moderna —especialment al cant a cappella—, a la investigació en el camp de les arts performatives i a la formació d’actors i músics.

És el 1993 amb la descoberta del director de teatre polonès Jerzy Grotowski —deixeble de Ramana Maharshi, gran mestre de l’Advaita Vedanta— que s’uneixen les meves dues passions, les arts performatives i l’espiritualitat. Entre 1998 i 2010 treballo en diverses ocasions amb alguns dels col·laboradors de Grotowski: Thomas Richards, Mario Biagini, Maud Robart, Jairo Cuesta, Jim Slowiak, Abani Biswas, Zygmunt Molik… Però és realment en la unió profunda de la via recuperada per Grotowski en el terreny de l’art com a vehicle espiritual i de l’ensenyança no-dual de Ramana Maharshi i l’Advaita Vedanta, que apareix el meu propi camí: L’Art com a vehicle per a l’experiència de la no-dualitat. Una via advàitica pràctica que comparteixo i acompanyo des de fa més de quinze anys. Ho faig des de l’espiritualitat —entesa com a retorn a la nostra naturalesa veritable de consciència no-dual: presència silenciosa, atenta i delicada, oberta, receptiva, amorosa, acollidora, sensitiva, en pau—, amb la precisió, la delicadesa i la bellesa de l’art no-dual com a vehicle —moviment orgànic, cant i acció-relació no-duals—, la natura com a espai i la vida com a instrument. Una via pràctica, plenament sentida i viscuda en tots els camps de la nostra experiència, que ens acompanya dolçament a aquell lloc en nosaltres eternament en pau i u amb tot.

Des del 2013 visc a la natura, espai que ens convida a desaferrar-nos de tot allò temporal per fondre’ns en allò etern. Aquest és el meu espai natural, que m’ofereix el que ja cercava de ben petita: bellesa, veritat, pau i silenci. Imparteixo retirs, formacions, tallers, conferències, acompanyaments, pelegrinatges. El meu camí és un retorn amorós i joiós a allò més simple, més despullat, més essencial. Els meus projectes actuals inclouen l’ensenyança de l’Art de viure en la no-dualitat i de l’Art com a vehicle espiritual i la recuperació i integració de la dimensió espiritual en els àmbits de les arts escèniques, de l’ecologia i de la salut. El 2021 vam crear la Comunitat del Cor, per a la pràctica sostinguda i compartida de la vida no-dual.

Vaig ser directora i coordinadora de l’Any Grotowski a Barcelona 2009, amb el suport de l’Institut del Teatre i del Consolat de Polònia a Barcelona. Directora i coordinadora del projecte «GRA a GRA 2010. Trobades internacionals entorn del treball i el llegat de Jerzy Grotowski», amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Institut del Teatre i la col·laboració del Workcenter of Jerzy Grotowski and Thomas Richards.

Traductora i coeditora del llibre de textos de Jerzy Grotowski, Teatre i més enllà. Textos selectes 1969-1995, Fragmenta, Barcelona, 2009.
Coordinadora i traductora del Dossier Grotowski (amb la traducció de tres textos de Jerzy Grotowski i articles de Kris Salata, Inês Castel-Branco i Anna Caixach), a Estudis Escènics, núm. 36, Diputació de Barcelona i Institut del Teatre, hivern 2009.
Directora i traductora de la publicació GRA a GRA 2010. Mirades sobre l’acte performatiu (amb la traducció de textos de Jerzy Grotowski, Kris Salata i Antonio Attisani), desembre 2010.

Autora de:
«El teatre de Grotowski: una gran aventura personal», a Entreacte, núm. 167, estiu de 2009;
«La tècnica orgànica de l’actor. Un camí cap a l’invisible», a Estudis Escènics, núm. 36;
«El Workcenter a Barcelona. Un teatre possible», a GRA a GRA 2010. Mirades sobre l’acte performatiu;
«Una poesia che si fa umana — Margarida Xirgu», a Actoris Studium Album #2. Eredità di Stanislavskij e attori del secolo grottesco, Edizioni dell’Orso, Alessandria, 2012;
«Art i espiritualitat», a Dialogal, núm. 45, primavera de 2013;
«El cos. Espiritualitat orgànica», a Espirituals sense religió, Laia de Ahumada, Fragmenta, Barcelona, 2015;
La recerca de la plenitud essencial de Jerzy Grotowski: una via vers la veritat no-dual original a partir de l’ensenyança advàitica de Ramana Maharshi, tesi doctoral, UAB, juny 2022;
«Jerzy Grotowski’s essential search for the original wholeness: a path to the primordial non-dual truth based on Ramana Maharshi’s teachings», propera publicació, Varsòvia, tardor 2022.