El camí del Cor a través de l’art. Una via advàitica integral

Escrit per Anna Caixach el 12/08/2022

Si cerquem seguretat, certesa, claredat, només les trobarem en el nostre ésser profund i veritable. Si cerquem serenitat i pau, les trobarem allà on resideixen, en la nostra essència. Si estem en contacte amb el nostre propi ésser, és a dir, amb la nostra naturalesa essencial, posseirem allò més preciós en la vida; i brillarà en tot moment la felicitat impertorbable que ningú ni res no ens podrà mai prendre. Estarem aleshores en contacte amb la font de la creativitat i de la inspiració.

El que ja s’està anomenant «període postpandèmia» s’està veient marcat per uns efectes importants a nivell mental i psicològic, especialment a nivell emocional, en moltes persones. La por, la tristesa, la desil·lusió, l’angoixa, la inseguretat, la incertesa, l’estrès, la desorientació, la desmotivació, la depressió, l’ansietat, l’insomni, la soledat, estan tenyint les vides de molts de nosaltres i la felicitat inherent en la nostra essència està quedant coberta per capes espesses i denses d’emocions i pensaments. En conseqüència, el sentit profund de la vida —que és viure en contacte amb aquesta pau i felicitat innates i íntimes en nosaltres— està quedant velat.

El camí del cor a través de l’art essencial és una manera de retornar a allò que som essencialment, a través d’una via d’accés —directa, delicada, sensitiva i artística— vers el nostre jo essencial i veritable: l’espai on el «jo» i el «tu» desapareixen per fondre’s en un sol cor. Es tracta d’un apropament actual, clar, experiencial i pràctic, totalment aplicable en el nostre dia a dia, per poder caminar juntes vers una societat més humana, més justa, més serena, més empàtica, més preparada a nivell profund. Una via imprescindible per a la nostra societat i el moment d’intensitat que estem vivint; capaç de provocar la transformació social real i necessària que demana el nostre temps. Només una ment que s’ha acostumat a dissoldre’s repetidament en la seva essència esdevé progressivament permeada per la pau inherent en ella. Quan aquesta ment reapareix des de la seva essència vers el món, la seva activitat, orgànica i creativa, fa disponible aquesta pau a la humanitat.

Llegir més