El camí del Cor a través de l’art. La via de l’art performatiu essencial

Escrit per Anna Caixach el 12/08/2022

L’art performatiu essencial és una formació pràctica a través de la qual l’actor descobreix en ell mateix l’accés a la font de la creativitat i de la inspiració. En aquesta plenitud les seves accions i relacions s’omplen de veritat i de vida. L’actor sent una profunda llibertat i brilla la seva veritable presència.  

El camí del Cor a través de l’art performatiu essencial és una formació, profunda i creativa, en la que s’uneix la interpretació actoral, l’entrenament i el creixement humà. Un espai de plenitud en el que l’essència de l’actor floreix en la seva autenticitat. 

L’actor aprèn a permetre i a mantenir una escolta delicada, viva, profunda i oberta, que engloba tot el seu cos, tot el seu ésser. Aprèn a dissoldre’s en aquesta escolta i a mantenir-se en aquesta obertura. Aprèn a mantenir una atenció plena, a estar plenament obert a totes les expressions de la vida, a cada instant. Aquesta atenció no és forçada sinó natural, acollidora, expandida i relaxada. Aprèn a establir-se delicadament en aquest lloc de pau, calma, serenitat, escolta, creativitat i intel·ligència en ell mateix, que li permetrà aprofundir en ell mateix i créixer com a ésser humà. És la connexió amb aquesta profunditat en nosaltres el que ens fa veritablement humans. El cos-ment de l’actor retorna amorosament al seu estat natural d’obertura, transparència, receptivitat, flexibilitat i disponibilitat. En aquesta obertura plena i sensitiva floreix la presència de l’actor, presència que té a veure amb la presència del seu ésser —que és alliberadora— i no amb la presència de la persona —que és limitant. La seva veu està totalment connectada al cos i a través del cos està connectada també al seu centre més profund i a la vida que l’impregna. La veu i el moviment de l’actor són aleshores orgànics i autèntics, i les seves accions i relacions estan plenes de veritat i vida. 

Llegir més