L’art de viure en la no-dualitat. El cant no-dual com a vehicle espiritual. Retir del 28 al 30 d’octubre 2022

Escrit per Anna Caixach el 09/08/2022

Del divendres 28 al diumenge 30 d’octubre 2022, retir de cap de setmana a Montserrat, aportació 180€ (reserva plaça: info@annacaixach.com)

L’aspiració del camí espiritual és establir-nos en la pau i llibertat eternes de la nostra naturalesa essencial i veritable, alliberant-nos de la nostra identificació amb el cos-ment i del nostre aferrament a l’experiència humana. El propòsit únic de tota via espiritual és alliberar-nos de la dualitat, abolint la distinció entre tu i l’altre. Quan sents que no hi ha cap separació entre tu i tota la teva experiència, el que experiencies és un amor incessant, una pau que t’envaeix i una joia que et porta. Aquesta és l’experiència de la no-dualitat,  que és el nucli profund de l’experiència humana.
«Persona» és un concepte, no és la nostra experiència directa del què som. Alliberades d’aquesta creença, volem lliures en la no-dualitat; dissolent-nos contínuament en l’espai obert, silenciós, profund i suau, de ser, i sentim que tota la nostra experiència és una carícia en l’espai amorós que som: expansió infinita anterior a la divisió conceptual de la ment.
En aquest camí espiritual despullem la Realitat de tot allò que la cobreix i ens dissolem delicadament en ella, desaferrant-nos absolutament de tot el contingut de la nostra experiència. En la nostra absorció en la Totalitat, el cos-ment-món alliberat de patrons i hàbits retorna a la seva condició original: vibració amorosa sense límits. El desenvolupament de la capacitat d’absorció i de la capacitat d’obertura per permetre que la Realitat no-dual impregni la nostra experiència humana —cos-ment-món— és la via de l’Art de viure en la no-dualitat, en la que el cant-acció-relació no-duals ens serveixen de vehicle espiritual. Recuperant el seu propòsit original, l’art esdevé un vehicle per a l’experiència de la no-dualitat, experiència directa de la naturalesa veritable de la realitat; objectiu de totes les grans tradicions espirituals. L’espiritualitat no necessita vestir-se amb cap religió. La realització espiritual és una experiència que no s’ateny a través del pensament sinó de l’acció directa.