La quietud salvatge

Escrit per Anna Caixach el 02/05/2017

PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES I TÈCNIQUES INTERIORS EN PELEGRINATGE A LA NATURA 

9, 10, 11 i 12 de juny 2017
4 dies de retir artístic en pelegrinatge pel Lluçanès-Berguedà

Retir artístic en espais naturals enfocat a explorar en un mateix les potencialitats de la pràctica artística com a procés unificador de l’ésser humà, a través del cant, del moviment i de tècniques interiors.

La línia de treball d’aquest retir és retrobar l’organicitat, és a dir, la connexió del cos i de la veu amb el flux de vida, a partir d’un treball tècnic, precís i intens, sobre antics cants vibratoris de tradició, en una situació allunyada dels patrons de comportament habituals. Un retorn a la quietud interior, la dimensió humana profunda, a través del cos en moviment i del cant, amb una formació pràctica orgànica i delicada; descobrint la dimensió interior de la pràctica artística.

LA QUIETUD SALVATGE. Reconnectar amb la teva naturalesa salvatge, sincronitzar amb el ritme tranquil i continu dels processos de la naturalesa. El cos és un animal que té vida pròpia amb respostes universals dels cos mamífer. Connectes amb el cos salvatge i al mateix temps t’eleves per damunt del pensament habitual i del teu petit jo condicionat per la teva història personal. Instint i consciència vigilant. Surts del pensament mecànic per estar alerta. Amb una decisió deliberada de dirigir i mantenir l’atenció, viva i delicada, en el cos i en l’entorn, i a través del cos, aprofundint i sentint espais d’obertura dins teu. Sents que estàs alerta amb cada cèl·lula del teu cos en l’ara i aquí, retrobant la sensació original de llibertat, fluïdesa, intuïció, claredat. Aquesta és la saviesa inscrita en el nostre cos. I et mous en aquest oceà, entre dues dimensions, sentint el riu de vida que hi ha dins teu i sentint el riu de vida que t’envolta. Plenitud. Escolta alerta: sense la interferència dels pensaments. Presència alerta. La lleugeresa de la percepció directa de la realitat. Sortir del què t’han dit per viure realment el que és, més enllà dels condicionaments de la teva ment, sense filtres. LLIBERTAT.

MÉS INFORMACIÓ