Testimoni sobre el retir “El camí del Cor a través de l’art”

Escrit per Anna Caixach el 18/09/2021

El meu testimoni…  intentaré que sigui curt però fruit d’una mirada nova, des del cor, més que des del pensament…  Quan abans del curs vaig llegir els teus escrits, em va cridar l’atenció una frase: “El camí del cor a través de l’art essencial és una manera bella, delicada (…) d’accedir a una altra manera de sentir el teu cos, de percebre el món, d’actuar, de relacionar-te. L’art comprèn, no una creació artística sinó una acció, un apropament i un context artístic, una via artística, suau, sensitiva i fluida que ens acosta a la nostra essència, al nostre Cor“.

      En la meva experiència, després de molts anys dedicats a la meditació i a diverses pràctiques d’interiorització, aquestes paraules van ser como una invitació a passar “de la teoria a la pràctica”… I, realment, així ha estat… perquè d’alguna manera, en  l’acció: el moviment del cos, el cant, la dansa, el joc… els pensaments errants individualistes, les idees, les històries mentals al voltant d’allò que feien es diluïen en l’aquí i ara, en l’atenció necessària al que tocava fer, als moviments precisos, a la consciència de Grup, d’Unitat… acompanyada d’un sentiment de llibertat i expansió infinites.

      El meu estat físic em va proporcionar un obstacle: el dolor, que finalment es va convertir en estímul. Em vas ajudar, en la breu conversa tinguda amb tu, a viure aquella realitat que m’estava bloquejant, com “buida” i a situar-me en una altra Realitat immensament més àmplia; l’Ésser amb  TOT i TOTS…

Encarnació de S.